2012. szeptember 20.

Csirkemájas cukkinitekercsek


 Hozzávalók: 2 zsenge cukkini, 25 dkg csirkemáj, 30 dkg juhsajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 kisebb paradicsompaprika, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem levél

 Elkészítése: A cukkiniket megmossuk, ha szükséges héját  levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat  megpucoljuk és kevés vajon megpároljuk. Míg párolódik, a juhsajtot lereszeljük, ebből 15 dkg-ot összekeverünk  annyi tejföllel, hogy kenhető krémet kapjunk, majd sóval és borssal ízesítjük. A cukkiniszeleteket fűszerezzük és 1-1 evőkanál krémmel egyet lekenünk, majd egy másikkal befedjük, erre teszünk egy fél párolt csirkemájat és feltekerjük. Addig folytatjuk, míg a szeletek elfogynak. Kivajazott edénybe sorakoztatjuk és leöntjük a tejfölös tojással. Ehhez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és 10 dkg  juhsajtot, majd sóval, borssal és apróra vágott petrezselyem levéllel fűszerezzük. Tetejére tesszük  az apró kockára vágott paradicsompaprikát, és megszórjuk  5 dkg reszelt sajttal. Forró sütőben, 30 perc alatt megsütjük.





Recept: Bucataria de azi  lapból


5 megjegyzés:

María írta...

De jó!! Nagyon finom lehetett!!

4Gyerek írta...

na, most éhes lettem.

Gabriella írta...

Hűűű, de jól néz ki! :P

teller-cake írta...

Csuda látványos lett, és minden összetevőjét szeretem! :)

Titi írta...

Ez nagyon ötletes! Lehet, hogy túróval vegásítanám, de párom biztos tiltakozna ellene :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...