2012. október 31.

Céklás piskóta csokiöntettel




Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg főtt, reszelt cékla, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg 50%-os csokoládé, 5 dkg kakaó, 1 dl olaj, 1 dl Coca- Cola,  1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 citrom leve és reszelt héj; a tetejére: 1 adag csokiöntet, 2 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál csokireszelék

Elkészítése: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az olajat, és a coca-colát A lisztet összekavarjuk a kakaóval és a  szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a tojásos krémbe. Legvégül belekavarjuk a reszelt céklát és az apróra vágott csokoládét. A masszát sütőpappírral bélelt,  kb. 22x28 cm nagyságú tepsibe öntjük és 25-30 perc alatt kisütjük.Ha kihűlt, kockára vágjuk és leöntjük a csokiöntettel. A tejszínt felverjük, közben beleszitáljuk a kakaóport. Habzsákba tesszük, és mindegyik kockára egy -egy rózsát nyomunk, majd csokireszelékkel megszórjuk.



Csokiöntet

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 5 dkg 50 %  csokoládé, 10 dkg kakaó, 1 púpos evőkanál étkezési keményítő, 3 dl víz
A csokoládét megreszeljük,összevegyítjük a cukorral, a keményítővel, a kakaóval és csomómentesre kavarjuk a vízzel.1-2 órára hűtőben pihentetjük majd folytonos keverés mellett 10 percig főzzük. Lehűtjük és felhasználjuk, a maradékot lezárt üvegben, 2-3 hétig a hűtőben tárolhatjuk. Vastag állagú, finom ízű ,4-5 dl.csokiöntet  lesz ebből az adagból.



3 megjegyzés:

Gerdi írta...

De csokisak, de szépek! Érdekes benne a cékla, érzik az ízén?

Adél írta...

Gerdi, egyáltalán nem érzik a cékla íze benne, viszont habkönnyű tőle a sütemény.

Culinaria Ungaria írta...

Ez nagyon jól hangzik!! Èn készítettem már céklás brownie-t, az finom volt:

http://culinariaungaria.blogspot.de/2011/11/rote-beete-brownie.html

De a te változatod a colával és a csokihabbal biztos még egyet rá tesz!! Ha nem ilyen késö lenne, azonnal neki kezdenék! A képeid pedig, mint mindig annyira szépek és guszták!!! :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...