2013. június 17.

Falafel zöldhagymákkal







Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 2 szál zöldhagyma, 2 szál zöld fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt keverék a következő fűszerekből( koriandermag, csípős fűszerpaprika, bors, 1 szegfűszeg), 1 kávéskanál szódabikarbóna, só

Elkészítése:  A száraz csicseriborsót megmossuk és estétől reggelig hideg vízben ázni hagyjuk. Másnap leszűrjük és kétszer ledaráljuk vagy késes aprítóban apróra vágjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymákat meg a petrezselyemzöldet, a teáskanál fűszerkeveréket, a köményt meg a sót és jól összedolgozzuk. Ha nem akar összeállni, egy nagyon kevés vizet adunk hozzá. Fóliával letakarjuk és 3-4 órára(de ha van idő rá, akár több időre is) hidegben pihentetjük. Ekkor hozzáadjuk a szódabikarbónát, újból összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk. Lassú tűzön, közepesen forró olajban megsütjük. Salátával és zöldfűszeres mártásokkal fogyasztjuk. 


3 megjegyzés:

Kati írta...

Na ilyet még sosem ettem. de hátha egyszer eljön az ideje:)

Blogkonyha írta...

Én nagyon szeretem! Pitában zöld félékkel, csípős szószokkal... Mennyei!!!

Nelli írta...

Mi is nagyon szeretjük. Kisebbikem kedvence.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...