2013. június 13.

Málnás-túrós pite




Hozzávalók:  13 dkg teljes kiőrlésű liszt, 12 dkg liszt, 10 dkg nyírfacukor, 10 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 1-2 evőkanál tej; a töltelékhez: 20 dkg sovány tehéntúró, 8 dkg nyírfacukor, 2 tojás; a tetejére: 10 dkg málna

Elkészítése: A kókuszzsírt összekavarjuk a lisztekkel, hozzáadjuk a felvert tojást, a nyírfacukrot és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk és egy 20 cm-es piteformát kibélelünk vele, úgy, hogy a peremére is jusson tészta. A töltelékhez a tehéntúrót összekeverjük a tojássárgával és a nyírfacukorral, majd lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. A tölteléket a pitére töltjük és kirakjuk a málnaszemekkel. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...