2014. március 31.

Vegyes zöldségfőzelék - Tocăniță de legume






Hozzávalók 2 személyre:  80 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma,3-4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, petrezselyemzöld

Ingrediente pentru 4 persoane:  800 g amestec de legume congelate, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 lingurő făină, 200 ml smântână lichidă de gătit, sare, frunze de pătrunjel, oțet. 

Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.     Se pregătesc ingredientele.


2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.      Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc. 


3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne.  Ceapa se călește în ulei, când este sticloasă se adaugă usturoiul.


4. A dinsztelt hagymát felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk.


5. Mikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségkeveréket, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Se toarnă 400 ml apă, se sărează, se pune la fiert. 


6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel.     Făina se amestecă cu smântâna lichidă de gătit. 


7. Állandó kavarás mellett behabarjuk a főzeléket és 1-2 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.    Când legumele sunt fierte, se toarnă în mâncare, amestecând încontinuu. Se  presară frunze de pătrunjel mărunțite și se potrivește gustul cu oțet. 


Főtt tojással tálaljuk.     Mâncarea se servește cu ouă fierte. 


4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet szeretem az ilyen zöldséges hús mentes ételeket!Guszta!

Blogkonyha írta...

Én kelbimbó nélkül kérek! Úgy imádom... Guszta a tojással!

Barna Erika írta...

Guszta szemnek szájnak egyaránt. Vajon ecet kell bele a végén? Én kipróbálom ecet nélkül.

Adél írta...

Erika, mi magyarok édesen esszük általában, a románok viszont ecetezik.Izlés dolga :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...