2014. október 9., csütörtök

Kávés diós sütőtökös szelet - Prăjitură cu cafea nuci și dovleac




Hozzávalók:
4 tojás, 23 dkg cukor, 1 dl olaj, 2 dl joghurt, 28 dkg reszelt sütőtök, 20 dkg dió, 20 dkg liszt, 1 evőkanál őrölt kávé, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom, só;
a tetejére: 10 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

  2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, az őrölt kávét, az olajat és a joghurtot, majd az egészet egyneműre keverjük.

  3. A sütőtököt meghámozzuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásos masszához keverjük.

  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük.

  5. Először a lisztet, majd két részletben a felvert habot óvatosan a tésztába forgatjuk, hogy laza állagú masszát kapjunk.

  6. A tésztát sütőpapírral bélelt, 27×37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25–30 perc alatt megsütjük.

  7. A kihűlt süteményt tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk.

  8. A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, papírtölcsérbe öntjük, a végére kis lyukat vágunk, és a szeletek tetejére rácsmintát írókázunk.

  9. Tipp: A sütemény még különlegesebb lesz, ha a fehércsokoládés díszítés előtt vékonyan megkenjük baracklekvárral.


Prăjitură cu dovleac și cafea

Ingrediente:
4 ouă, 230 g zahăr, 100 ml ulei, 200 ml iaurt, 280 g dovleac ras, 200 g nuci, 200 g făină, 1 lingură cafea măcinată, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lămâie, sare;
pentru decor: 100 g ciocolată albă.

Descriere preparare:
Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat spumă cu zahărul și zahărul vanilat. 

Se adaugă coaja rasă de lămâie, un praf de sare, cafeaua măcinată, uleiul și iaurtul, apoi se amestecă până se obține o compoziție omogenă. 

Dovleacul se curăță, se dă pe răzătoarea mică, iar nucile se toacă grosier. 

Se încorporează dovleacul și nucile în compoziția de ouă. 

Făina se amestecă cu praful de copt, iar albușurile se bat spumă tare. 

Se adaugă făina, apoi treptat spuma de albușuri, amestecând ușor, pentru a obține o compoziție aerată. 

Se toarnă într-o tavă de 27×37 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25–30 de minute. 

După răcire, prăjitura se taie în cubulețe. 

 Ciocolata albă se topește pe baie de aburi, se pune într-un cornet de hârtie, se taie vârful și se trasează un model decorativ deasupra prăjiturii.

Observații:
Pentru un plus de aromă, prăjitura se poate unge cu un strat subțire de dulceață de caise înainte de a fi decorată cu ciocolată albă. Nucile pot fi înlocuite cu alune sau migdale, după preferință.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megsutottem, nagyon finom sutemeny.A sutotok nagyon jol passzol a kaveval,az aranyok tokeletesek, finom "zaftos" a vegeredmeny.Udv.Gyongyos

Kálmán Adél írta...

Nagyon örülök a visszajelzésnek! Köszönöm!

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...