Hozzávalók:
4 tojás, 23 dkg cukor, 1 dl olaj, 2 dl joghurt, 28 dkg reszelt sütőtök, 20 dkg dió, 20 dkg liszt, 1 evőkanál őrölt kávé, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom, só;
a tetejére: 10 dkg fehér csokoládé.
Elkészítése:
-
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
-
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, az őrölt kávét, az olajat és a joghurtot, majd az egészet egyneműre keverjük.
-
A sütőtököt meghámozzuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásos masszához keverjük.
-
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük.
-
Először a lisztet, majd két részletben a felvert habot óvatosan a tésztába forgatjuk, hogy laza állagú masszát kapjunk.
-
A tésztát sütőpapírral bélelt, 27×37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25–30 perc alatt megsütjük.
-
A kihűlt süteményt tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk.
-
A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, papírtölcsérbe öntjük, a végére kis lyukat vágunk, és a szeletek tetejére rácsmintát írókázunk.
Tipp: A sütemény még különlegesebb lesz, ha a fehércsokoládés díszítés előtt vékonyan megkenjük baracklekvárral.



2 megjegyzés:
Megsutottem, nagyon finom sutemeny.A sutotok nagyon jol passzol a kaveval,az aranyok tokeletesek, finom "zaftos" a vegeredmeny.Udv.Gyongyos
Nagyon örülök a visszajelzésnek! Köszönöm!
Megjegyzés küldése