2014. november 28.

Gombaleves



 

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg gomba, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 krumpli, 4 dl tej,  2 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése
1. A hagymákat megpucoljuk és felvágjuk. A gombát megmossuk, előbb félbe, majd cikkekre vágjuk. 
2. A vajat és az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hagymákat és üvegesre dinszteljük. 
3. Rádobjuk a gombát és együtt dinszteljük tovább, majd sózzuk, borsózzuk. 
4. Közben a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és a tejben meg kevés vízben puhára főzzük.
5. A megfőtt krumplit a levével együtt krémesre turmixoljuk, majd a párolt gombára öntjük és további vízzel a szükséges mennyiségre pótoljuk.
6. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tűzet eloltjuk és lefedve 10 percig pihentetjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...