Hozzávalók 6-8 személyre: 1
kis csülök, 50 dkg édesburgonya, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 szelet zeller, 1-2
csípőspaprika, 2,5 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, tejföl.
Elkészítése: A csülköt
megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a
hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a zellert meg az édesburgonyát kockákra
vágjuk. Ha megfőtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk, a levét pedig a
leveshez használjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, a sárgarépát meg
a zellert, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével meg a
csülöklével és közepes lángon főzzük. 5 perc után beletesszük a burgonyát, a
zellerlevelet és az apróra vágott csípőspaprikát. Ha szükséges, még megsózzuk
és készre főzzük. A végén belerakjuk a kockákra vágott csülökhúst is.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése