Hozzávalók 6-8
személyre : 60 dkg darált sertéshús, 15 dkg rizs, 1 nagy fej hagyma,1 evőkanál
zsír, 4 dl sűrű paradicsomlé, 30-35 szőlőlevél+10 a tepsi
aljába, só, bors, fűszerpaprika, szódabikarbóna, tejföl a
tálaláshoz.
Elkészítése:
1. A darált húst
összekeverjük a rizzsel, illetve az apróra vágott és zsírban megdinsztelt
hagymával. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.
2. A szőlőlevelek
szárait levágjuk, egyenként alaposan megmossuk.
3. Vizet
forralunk, hozzáadunk 1 teáskanál sót és 1 teáskanál szódabikarbónát, majd a
szőlőleveleket 1 perc alatt leforrázzuk benne.
4. A levelekre
nagyujjnyi vastag masszát teszünk, szorosan felcsavarjuk, majd a két végén
újjal bedugjuk a levelet.
5. Egy tepsit
kibélelünk forrázatlan szőlőlevelekkel, ráhelyezzük a töltikéket és megszórjuk
az apróra vágott kaporral.
6. Rátöltjük a
paradicsomlevet és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp hogy ellepi a
töltikéket.
7. A tepsit
lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 1 órát főzzük. Tejföllel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése