2018. október 9.

Sonkába tekert csirkemell párolt zöldségkeverékkel. és avokádós krémmel



Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell, 12 szelet feketeerdő sonka, 10 dkg vaj, só, bors, metélőhagyma;

a körethez: 60 dkg mexikói zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 2 zöldhagyma, 1 fej saláta;

a mártáshoz: 1 érett avokádó, 1 piros csípőspaprika,1 kisebb hagyma,  citromlé.

Elkészítése
A puha vajat habosra kavarjuk, sózzuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A csirkemellet 12 szeletre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, mindegyik szeletet lekenünk a vajjal, feltekerjük, majd a sonkaszeletekbe csavarjuk. A megmarad vajjal kikenünk egy hőálló tálat, belehelyezzük a tekercseket, 1 dl vizet öntünk alája, lefedjük és forró sütőben, 30-35 percig sütjük, az utolsó 10 percben kifedjük. 

A mexikói zöldségeket enyhén sós vízben 7 percig főzzük, majd leszűrjük. A zöldhagymát karikákra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, majd rátesszük a zöldségkeveréket, sózzuk, borsózzuk, 2-3 percig pároljuk. 

Az avokádót villával szétnyomjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csípőspaprikát meg a hagymát, sóval és citromlével ízesítjük. Friss, ropogós salátával tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...