2020. március 30.

Sajtos sonkás reszelt tészta - Răzălăi cu șuncă și cașcaval


  


Hozzávalók 4 személyre: 2 adag reszelt tészta, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg sajt, kevés olaj, só, bors.

Elkészítése: A sonkát kis csíkokra vagy kockákra vágjuk, kevés olajon kisütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük. A sajtot lereszeljük. A reszelt tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és a sonkától visszamaradt zsíradékba forgatjuk. Egy hőálló tálba rétegezzük a tésztát, minden sort megszórunk frissen őrölt borssal, a reszelt sajttal meg a sonkával, majd  10-15  percre forró sütőbe tesszük. Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzés: Ezeket az egyszerű, gyors ételeket nagymamámtól tanultam, igaz a második fogást ő házi füstölt szalonnával és júhtúróval készítette. Ebben az esetben, a szalonnát csak saját zsírjában kell kisütni, és ebből csak pár evőkanállal kell a tésztához kavarni.

Házi reszelt tészta készítése ITT



Răzălăi cu cașcaval și șuncă


Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g răzălăi, 200 g șuncă afumată, 200 g cașcaval, sare, piper, ulei.

Prepararea:  Șunca se taie cubulețe, se prăjește în puțin ulei, apoi se scoate cu paleta de bucătărie. Cașcavalul se rade. Răzălăii se fierb în apă cu sare, se strecoară și se pun în grăsimea rămasă după prăjirea șuncii, după care se pun în straturi într-o tavă termorezistentă, fiecare strat se presară cu piper proaspăt măcinat, cu șunca și cașcavalul ras. Se introduce 10-15 minute în cuptorul fierbinte, după care se servește. 

Pregătirea răzălăi de casă  aici

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...