2022. február 15.

Zöldségleves csirkehússal - Supă de legume cu pui


Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkeszárny, 1 kis hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kb. 15-20 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, kevés olaj, só, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, sós vízben főni tesszük, hozzáadjuk a hagymát meg a fokhagymát. A sárgarépát meg a petrezslyemgyökeret karikákra vágjuk, megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a leveshez. Mikor a hús és a zöldségek majdnem puhák, beletesszük a karfiolt meg a zöldborsót, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük. A végén kiszedjük a hagymát meg a fokhagymákat.  Ha tartalmasabbra szeretnénk, kevés lúdgége tésztát is főzhetünk bele. 

 



Supă de legume cu pui   

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 aripioare de pui, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi, 2 morcovi,  1 rădăcină de pătrunjel,  150-200 g conopidă, 100 g mazăre verde, ulei, sare, frunze de pătrunjel.

Prepararea:  Se spală aripioarele, se taie la încheieturi, se pun la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se ia spuma, se sărează, se adaugă ceapa și usturoiul. Se curăță și se spală zarzavatul, se taie rondele, după care se înăbușă în puțin ulei și se adaugă în supă. Când carnea și zarzavatul sunt aproape fierte, se adaugă conopida și mazărea, se presară frunzele de pătrunjel mărunțite și se mai fierbe 5-6 minute. La sfârșit se scot ceapa și usturoiul și se potrivește de sare.  


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...