2023. augusztus 31.

Tejszínes fokhagymás vargánya - Hribi cu smântână și usturoi

Hozzávalók:  50 dkg megtisztított vargánya, 1 nagyobb hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál tejföl, 1 dl olaj, 1 evőkanál liszt, friss zöldfűszerek(petrezselyemzöld, kapor).

Elkészítése:  A vargányát megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és lecsöpögtetjük. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagyma felét, majd azonnal rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, többszöri keveréssel puhára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, összekavarjuk és kis lángon pár percig még főzzük. A végén belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk a megmaradt és áttört fokhagymát és megszórjuk apróra vágott zöldfűszerekkel. Puliszkával vagy főtt tésztával tálaljuk. 

 


Hribi cu smântână și usturoi    

Ingrediente:  500 g ciuperci hribi curățate, 1 ceapă mai mare și 2-3 căței de usturoi, 250 ml smântână de gătit, 1 lingură smântână fermentată, 100 ml de ulei, 1 lingură făină, frunze de pătrunjel și mărar.

Prepararea: Ciupercile se spală, se taie în cuburi mai mari și se lasă să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în ulei până devine sticloasă, se adaugă jumătate din cantitatea de usturoi tocat fin, după care se pun imediat și ciupercile. Se asezonează cu sare și piper, se acoperă și se lasă să se înăbușe, amestecând din când în când. Se presară făina peste ciuperci, se adaugă smântâna lichidă, se amestecă și se fierbe la foc mic câteva minute. La final se adaugă  amestecă smântâna fermentată, usturoiul rămas  și se presară ierburile tocate mărunt. Se servește cu mămăligă.


3 megjegyzés:

Romy írta...

Köszönet a legutóbbi bejegyzésedért. Éleslátó, megnyerő és nagyra értékeljük.

Ioana írta...

Köszönjük, hogy ilyen lebilincselővé tetted a témát. Öröm volt olvasni a bejegyzésedet!

Adél írta...

Én is köszönöm, hogy megnéztétek a bejegyzésem!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...