2025. július 25., péntek

Mangósajt - Mango „cașcaval”

Ha valami igazán egyszerűre és mégis látványosra vágyunk, ez a  mangósajt  tökéletes választás. A recept nemcsak kevés hozzávalóból készül, de az elkészítése is gyerekjáték – még azok is bátran nekiláthatnak, akik nem merészkednek a desszertek világába.  A mangó és a joghurt frissítő párosa egy selymes, hűsítő desszertté áll össze, amely nemcsak ízében, de játékos megjelenésében is mosolyt csal mindenki arcára. Ideális nyári vendégváró vagy egy vidám családi ebéd megkoronázása.

Hozzávalók6 szem / 20 perc: 60 dkg görög joghurt,  1 mangókonzerv (425 g), opcionálisan 2 evőkanál porcukor vagy méz,  20 g zselatin.

Elkészítése

Egy 20-22 cm-es tortaformát kibélelünk frissentartó fóliával. 

A magngó konzervet leszűrjük, a levéből lemérünk 1 dl-t és feloldjuk benne a zselatint. 

A gyümölcsöt egy turmixgép edényébe tesszük és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot vagy mézet meg a joghurtot és további 1-2 perc alatt simára turmixoljuk. 

A megduzzadt zselatint folyósra melegítjük, majd a mangós masszához kavarjuk, végül az egészet a tortaformába simítjuk.

 Legalább 5–6 órára hűtőbe tesszük de a legjobb, ha egy éjszakán át dermedni hagyjuk. 

Tálalás előtt a megszilárdult „sajtot” tálcára borítjuk, és karlábé vájóval meg szívószállal lyukakat vájunk bele, hogy a sajt látványát idézzük.

                                                                          Ötlet innen



Un desert spectaculos prin aspect și extrem de răcoritor, perfect pentru zilele călduroase. Dacă se dorește un gust mai intens de mango, se poate adăuga o linguriță de esență naturală de mango sau se poate folosi mango proaspăt bine copt în loc de cel conservat. Se recomandă folosirea unui iaurt grecesc cu minimum 10% grăsime, pentru o textură cremoasă și fermă.

                              Mango „cașcaval”                6 pers / 20 min

Ingrediente: 600 g iaurt grecesc, 1 conservă de mango (425 g), 2 linguri zahăr pudră sau miere (opțional), 20 g gelatină, 100 ml suc din conserva de mango

 Preparare:

Se tapetează o formă de tort cu diametrul de 20–22 cm cu folie alimentară.
Se scurge conserva de mango, din lichidul rămas se măsoară 100 ml, în care se adaugă gelatina și se lasă la hidratat timp de câteva minute.
Pulpa de mango într-un blender și se pasează.
Se adaugă iaurtul și zahărul pudră sau mierea, apoi se mixează compoziția până devine omogenă.
Se încălzește gelatina hidratată până devine lichidă, fără a fi adusă la fierbere, după care se adaugă în compoziția de mango și iaurt și se amestecă până se încorporează complet.
Compoziția se toarnă în forma de tort, se nivelează și se dă la frigider pentru cel puțin 5–6 ore, de preferat peste noapte, până se încheagă complet.
Înainte de servire, „cașcavalul” se răstoarnă pe un platou. Cu ajutorul unei lingurițe de scobit pepene și al unui pai, se sculptează ușor suprafața pentru a crea aspectul de „cașcaval elvețian”.



 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...