Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg apró szemű krumpli, 20
dkg fetasajt, 5 evőkanál kapribogyó(helyettesíthető felvágott olívabogyóval), 1
vöröshagyma, ½ citrom leve, friss kapor, 4-5 evőkanál olívaolaj, szárított
oregánó, frissen őrölt bors, só.
Elkészítése: A krumplit megmossuk, sós vízben puhára
főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk és karikákra vágjuk. A
hagymát felszeleteljük, összekeverjük a krumplival, a kapribogyóval meg az
összemorzsolt fetasajttal, megszórjuk kaporral, és oregánóval, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
A majonéz nélküli krumplisaláta az ideális nyári köret,
mivel sokkal kevésbé romlik a melegben (és egészségesebb is). Kimondottan grillezett húsok vagy halak
mellé ajánlott, de önmagában egy tökéletes könnyed vacsora is lehet. Érdemes
2-3 órával előtte elkészíteni és hűtőbe tenni, miközben a krumpli felszívja az
olajat és az ízek jól összeérnek.
Salată grecească de cartofi 4 pers / 40 min
Ingrediente: 800
g cartofi mici, 200 g brânză feta, 5 linguri de capere (se pot înlocui cu
măsline mărunțite), 1 ceapă roșie, zeama de la ½ lămâie, mărar proaspăt, 4-5
linguri ulei de măsline, cimbru uscat, piper proaspăt măcinat, sare.
Prepararea:
Cartofii se spală, se fierb în apă sărată până devin moi, apoi se scurg, se
lasă să se răcească, se curăță și se taie felii. Ceapa se feliază, se amestecă
cu cartofii, caperele și brânza feta sfărâmată, se presară cu mărar și cimbru, se
asezonează cu sare și piper după gust, în final se stropește cu ulei de măsline
și zeama de lămâie. Salata se pune la rece pentru 30 minute, după care se
servește.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése