2025. július 8., kedd

Görög krumplisaláta - Salată grecească de cartofi

Hozzávalók 4 személyre:  80 dkg apró szemű krumpli, 20 dkg fetasajt, 5 evőkanál kapribogyó(helyettesíthető felvágott olívabogyóval), 1 vöröshagyma, ½ citrom leve, friss kapor, 4-5 evőkanál olívaolaj, szárított oregánó, frissen őrölt bors, só.

Elkészítése:  A krumplit megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk és karikákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük, összekeverjük a krumplival, a kapribogyóval meg az összemorzsolt fetasajttal, megszórjuk kaporral, és oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.

A majonéz nélküli krumplisaláta az ideális nyári köret, mivel sokkal kevésbé romlik a melegben (és egészségesebb is). Kimondottan grillezett húsok vagy halak mellé ajánlott, de önmagában egy tökéletes könnyed vacsora is lehet. Érdemes 2-3 órával előtte elkészíteni és hűtőbe tenni, miközben a krumpli felszívja az olajat és az ízek jól összeérnek. 


             Salată grecească de cartofi   4 pers /   40 min

Ingrediente: 800 g cartofi mici, 200 g brânză feta, 5 linguri de capere (se pot înlocui cu măsline mărunțite), 1 ceapă roșie, zeama de la ½ lămâie, mărar proaspăt, 4-5 linguri ulei de măsline, cimbru uscat, piper proaspăt măcinat, sare.

Prepararea: Cartofii se spală, se fierb în apă sărată până devin moi, apoi se scurg, se lasă să se răcească, se curăță și se taie felii. Ceapa se feliază, se amestecă cu cartofii, caperele și brânza feta sfărâmată, se presară cu mărar și cimbru, se asezonează cu sare și piper după gust, în final se stropește cu ulei de măsline și zeama de lămâie. Salata se pune la rece pentru 30 minute, după care se servește. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...