2011. május 16., hétfő

Sajtos csiga







Férjecském valami sós-sajtós rágcsálnivalót kért hogy süssek,de ne legyen stangli.Rögtön beugrott,hogy a nemrég Évánál és Illéskrisznél látott csigákat fogom készíteni.A hozzávalók hasonlók, de abból variáltam ami épp volt a hűtőmben.Nagyon finom,omlós  sós  süti lett belőle,nem szárítottam nagyon ki,mert ez volt a kérés.


Hozzávalók:  50 dkg liszt, 2 evőkanál zsír, 10 dkg margarin, 10 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 1 sütőpor, 1 kiskanál só; töltelékhez: 20dkg margarin, 10 dkg juhtúró, 15 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál paradicsom püré, 1 kiskanál szárított oregánó

A lisztet lapítóra szitáljuk és elmorzsoljuk benne a zsírt és a margarint. Hozzáadjuk a juhtúrót, a sütőport és a sót, és annyi tejfölt, hogy puha masszát tudjunk gyúrni belőle. Kettőbe osztjuk, és mindegyiket téglalap alakúra kinyújtjuk. A töltelék  hozzávalóit kikavarjuk és lekenjük vele a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Fóliával letakarjuk és  3 óráig, hűtőben pihentetjük. Ekkor kivesszük és 3 mm vastagra felszeleteljük, majd  előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

10 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Rég csináltam már én is...pedig tuti, hogy egy délután felfalnák!

Jutka írta...

Finom lehet, jó lenne most a kávé mellé :)

Alexa Christi írta...

Nagyon tetszik! Ki kell próbálnom! :))

Alíz, Erdélyből írta...

Egyszerű és nagyszerű. Mindenem van hozzá majd egyszer kipróbálom. :)

Adél írta...

Tényleg fincsi lányok,próbáljátok ki.

Barbi konyhája írta...

Ezt már kinéztem magamnak, Krisztinél és azt hiszem egyre jobban érik a idő, hogy elkészítsem!!! Gyönyörűek lettek, és én sem szeretem kiszárítva. :D

Mrita írta...

Azt hiszem ennek a receptnek kipróbálásra kell kerülnie, nagyon guszta.

Kati írta...

Nagyon szépek.

Éva írta...

Nagyon szépek lettek!

Bianka írta...

Mesésen néz ki

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...