2012. október 16.

Paprikás kalászbagett - Október 16.- A kenyér világnapja




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3,4 dl víz, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 2,5 dkg  élesztő

Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a  langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, kissé összekeverjük és 10-15 percig felfutni hagyjuk. Ha felfutott, hozzáadjuk a sót, az őrölt paprikát, és a tésztát jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Mindegyik részt téglalap alakúra nyújtjuk, hosszabbik oldalánál feltekerjük, minden tekerésnél a tésztát kicsit lenyomjuk, majd az utolsónál a tésztát összecsipkedjük. Ezzel a felével lefele rátesszük  egy sütőpappírral bélelt tepsibe. Konyhai olló segítségével, 45 fokos szögben a tésztát bevágjuk és a bevágott darabokat kifele fordítjuk, egyiket, jobbra másikat balra. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt ropogósra sütjük.






5 megjegyzés:

María írta...

Szép :)!!

Roza írta...

Ez egy nagyon kreatív ötlet!:)

Éva írta...

De nagyon jó, teljesen olyan a formája mint a kalásznak! Nagyon szép!

marisz57 írta...

Ej, de mutatósak nyersen is, sülve is! Biztos finomak!

Kati írta...

Neked aztán van türelmed:) Csodaszép:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...