2012. november 22.

Női szeszély




Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 3 evőkanál tej, csipetnyi só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 dkg élesztő; 
tetejére: 8 evőkanál barackíz, 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 kg dió

Elkészítése: a lisztben elmorzsoljuk a vajat, közepébe mélyedés csinálunk, beletesszük a tojássárgát, a cukrot, a sót, a citromhéjat és a tejben elmorzsolt élesztőt. A masszát jól összedolgozzuk, kinyújtjuk és sütőpappírral bélelt, 25x38 cm-es tepsibe rakjuk, majd 30 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben, 15 percig elősütjük, majd kivesszük és lekenjük baracklekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, rákenjük a tésztára és megszórjuk durvára vágott dióval. 10-15 percig visszatesszük a sütőbe. Vizes késsel szeleteljük.
 


6 megjegyzés:

Anazar írta...

Mézes, diós, barackos, hmmmm....

Blogkonyha írta...

De régen ettem. Egy elfeledett finom sütemény. Máris eltettem, de jó! :o)

Kati írta...

MI is szoktunk egy Női szeszélyt sütni, de az egy teljesen más recept. Ez is nagyon jól hangzik:)

gionetta írta...

Jesszusom, de régen ettem. Gyerekkoromban sokat csinálta Anyukám! :-)

heti menük írta...

Anyukám régen nagyon sokszor sütötte ezt a süteményt, IMÁDOM! És milyen régen készítette már! Eszébe juttatom:) A dió-szórás a tetején jó ötlet, így legalább egy kis újítást is viszünk a dologba...:)))

Anikó írta...

Gyerekkoromban ettem sokszor, akkor volt nagy divatban, már el is felejtettem, pedig finom kis süti, jó hogy az eszembe hoztad, vittem a receptet:-)))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...