Nagyon kiadós, 72 darab kifli jön ki belőle. Nagymamám leggyakrabban készített süteménye volt, gyerekként imádtam pödörgetni a kis kifliket.
Elkészítése: A lisztet összedolgozzuk a zsírral, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a tojássárgát, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport meg az ecetet és alaposan összedolgozzuk. Ha esetleg túl keménynek éreznénk a masszát, kevés hideg vizet adjunk hozzá. Puha, jól dolgozható masszát kell kapjunk. 6 részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk és fél órára hidegre tesszük. Mindegyik gombócot enyhén lisztezett deszkán vékony, kör alakúra nyújtjuk és 12 részre vágjuk. Mindegyik háromszögű tésztára egy-egy kávéskanál lekvárt teszünk, majd felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt világosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
3 megjegyzés:
De szépek így egy csokorban. Megkóstolnám... nekem is van hasonló receptem, de ezt is ki fogom próbálni. nagyon guszták!
Szemet gyönyörködtető,precíz,ahogy tőled már megszokhattuk:)
Nekem is van több hasonló kis kifli receptem is, amelyeket Anyukám készített régen. Nagyon szeretem az ilyen kis aprósüteményeket - készíteni is, és enni is. :)
Olyan szép csinosakat készítettél, nagyon jól mutatnak egy kupacban... Szépek a képek.
Megjegyzés küldése