2013. április 16., kedd

Hagymalekvár





Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál barnacukor, 2-3 evőkanál balzsamecet, só, bors, csilipor, kakukkfű

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és vékonyra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a felvágott hagymát, sózzuk és többször átkavarva, kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Mikor a leve elfőtt, megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, megszórjuk a borssal, a csiliporral, a kakukkfűvel és addig főzzük, míg ragacsos, lekvár sűrűségű nem lesz. Forrón, tiszta befőttesüvegekbe  rakjuk és lezárjuk. 

Hideg helyen, 2-3 hétig eláll. A libamáj elengedhetetlen kelléke, de jól passzol sült húsokhoz, vadhúshoz, sajtokhoz, vagy reggelire, pirítós kenyér és rántotta mellé. 

 


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

De szép fotót tettél fel róla!
Mi is szeretjük, már régen volt, veszek is lilahagymát, hogy ismét tudjak csinálni.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...