2013. április 7.

Medvehagymás sajtos tekercs





Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő; 
a töltelékhez: 1 csokor medvehagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg sajt, 1 tojás, 1-2 evőkanál tejföl, só

Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, sót, a felfuttatott élesztőt és jól megdagasztjuk, majd a  végén beledolgozzuk az olajat. Letakarjuk és kelni hagyjuk. A töltelékhez a medvehagymát megmossuk és lecsöpögtetjük, majd a vajon megpároljuk. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a párolt medvehagymát és annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és fél cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. Lekenjük a sajtos krémmel és feltekerjük, majd 1,5 cm darabokra vágjuk. A tekercseket tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.  


11 megjegyzés:

Kati írta...

Ebből kérek két darabot:) Istenien néz ki:)

teller-cake írta...

Gyönyörű!!!

Borso írta...

juj,de jól néz ki!Nagyon jó ötlet. :)

Éva írta...

Nagyon guszta! Azt hiszem az idén jött el az ideje hogy beszerezzek valahol medvehagymát és akkor már tudom milyen formában fogom elkészíteni.:)

tücsi írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki! Ötlet mentve! - ha tudok medvehagymát szerezni.... -

iceflower írta...

Ez valami csuda jól néz ki és gondolom ugyanolyan finom is! A Párom ma reggel szedett egy nagy szatyor medvehagymát, így biztos, hogy még ezen a héten elkészítem. Köszönöm a receptet!

Eszter írta...

Végre, végreeeeee medvehagyma! A hétvégén én is készítettem már sósat belőle, de ez is nagyon jó recept! Elmentettem! Köszi! ;-)

Emily írta...

Most sül és isteni illatok vannak, nagyon jó a tésztája is!
Köszönet a receptért
❤️

Mészáros Pál Balázsné írta...

Holnap meg sütöm , imádom a medve hagymát ilyen formába még nem ettem, nagyon guszta.Köszönöm a receptet.

Unknown írta...

Nagyon guszta ez a csiga. Egy ideje szemezgettünk egymással. Ma este viszont neki láttam elkészítési. Sajnos medve hagymát nem kaptam, helyette póréhagymát tettem bele. Így is isteni finom lett. A gyerekek még forrón majszolták pedig iszonyat válogatós. Köszönöm szépen a receptet.

Unknown írta...

Kipróbáltuk, naaagyon finom lett. Szuper és gyors recept, nekünk 15 perc alatt sült meg. Tudjuk:minden sütő más és más🤔

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...