2013. április 20.

Medvehagymás tojástekercs



Hozzávalók: 5 tojás, 2 evőkanál tejföl, 4 dkg liszt, csipetnyi sütőpor, 3 dkg vaj, 10 dkg sajt, 15 dkg gomba, 1 csokor medvehagyma, só, bors.

Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, felverjük, hozzáadunk 1 evőkanál olvasztott vajat, a tejfölt, a  csíkokra vágott medvehagymát, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Míg sül, a gombát apróra vagdaljuk, a megmaradt vajon addig sütjük, míg a leve elfő. A végén sóval és borssal ízesítjük. A tojástekercset még forrón átfordítjuk, hogy a medvehagymás fele kerüljön majd kívülre, leszedjük a sütőpapírt, rászórjuk a reszelt sajtot meg a gombát, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk, pár órára hűlni hagyjuk, majd éles késsel szeletekre vágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...