2013. november 15.

Húsgombócok tejszínes paradicsommártásban





Hozzávalók: 50 dkg csont nélküli csirkecomb, 1 hagyma, 3+2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél; a tálaláshoz: 25 dkg fodros metélt

Elkészítése: A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a 3 cikk áttört fokhagymát, a felvert tojást meg a zsemlemorzsát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük és jól összedolgozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, a húsos masszából gombócokat formázunk és belerakjuk. Mellétesszük a megmaradt fokhagymát, 1-2 babérlevelet és felöntjük a paradicsomlével. Forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a főzőtejszínt , kicsit megrázogatjuk és 10 percre visszatoljuk a sütőbe. A fodros metéltet enyhén sós vízben kifőzzük és a gombócos mártással tálaljuk. 



2 megjegyzés:

gionetta írta...

Ez izgalmas recept. Ötvözted a két gombóckészítési módot. Nagyon fincsi lehetett. Igaz, hogy ma paradicsomlevest akartam csinálni, de lehet inkább ezt készítem vasárnapi ebédnek. :-)) Köszi az ötletet!!!

Blogkonyha írta...

Micsoda finomság! Olyan jó receptjeid vannak... Máris mentem, hogy legközelebb megfőzzem...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...