![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgozTXPHnb8SxcBWmVFAK-SszafNOfFxpb3f6lERjBl6wLXyrscrA5LApqdUNxhzBdgBorh2vNwpZjqsVmemtiUedrS6Tn9ufyVOYcQbE_lAf7zJJP4Cyjm0m6Mx574eusnLACdUF1tFvK7/s640/1469.jpg)
Hozzávalók 4 személyre: 3 alma, 3 tojás fehérje, 3 evőkanál keményítő, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál fahéj; a formákhoz: 3 dkg vaj, 2 evőkanál cukor;
a tálaláshoz: 2 teáskanál porcukor
Elkészítése: Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a cukor felét és kevés vizet majd megpároljuk. Megszórjuk a fahéjjal, villával összetörjük és hűlni hagyjuk. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Mikor kihűlt, belekeverjük az almapürét. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, felével fellazítjuk az almás pépet, majd lazán beleforgatjuk a hab másik felét is. A formákat vajjal kikenjük, megszórjuk a cukorral és a masszát szétosztjuk bennük. 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, tetejét megszórjuk kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgslEhRAOv-mMjtYvJD6MUYHVp_4zNwRbtNNEdEQBn4922KBiOBT3S34YbwxdH3xsVILU_N-hYaaPcxOaT1KwqP_twQPDzOU-xvQJYmJA9wDyxZn0q3Y5MTevwYSKtcxy8UExEMDerWERfc/s640/1468.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése