
Hozzávalók :
a
lapokhoz: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2
evőkanál olaj, 2 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 25 dkg sült sütőtökhús, 25 dkg
mascarpone, 12 dkg porcukor, fél rúd vanília;
a glazúrhoz: 12 dkg cukor, 7 dkg
kakaó, 0,5 dl víz, 2 dkg vaj;
a tetejére: 1 evőkanál csokoládédara
Elkészítése:
Körülbelül 37x27 cm-es tepsiben, külön-külön két lapot sütünk. Egy laphoz
2 egész tojást és 4 evőkanál cukrot kézi habverővel addig keverünk amíg
vastag habkrémet kapunk. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, beleszitálunk 2 evőkanál
kakaót meg 1 kávéskanál sütőporral elvegyített 4 evőkanál lisztet és könnyed
mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és
előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk
el a második lappal is.
A megsült sütőtökhúst villával összetörjük és krémesre
kavarjuk. A mascarpone krémet kikavarjuk a vanília kikapart magjaival meg a
porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a hideg sütőtök pürét. A
krémet négy részre osztjuk. A lapokat hosszában kettőbe vágjuk és három rész
krémmel megtöltjük őket.
A glazúrhoz a cukrot a kakaóval összekeverjük,
felöntjük a vízzel és addig főzzük, míg hólyagok nőnek a tetején. Félrehúzzuk
és 1-2 perc után belekavarjuk a vajat. Mikor langyosra hűlt bevonjuk vele a
sütemény tetejét.
Egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd másnap szeletekre
vágjuk. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével minden szeletre három
krémrózsát nyomunk és megszórjuk csokoládédarával.
2 megjegyzés:
Jaj, de finom lehet!
Ez valami isteni sütemény, és a látvány is gyönyörű. :)
Megjegyzés küldése