2013. november 26.

Tejszínes hagymaleves



Hozzávalók:  1 fehér hagyma, fél póréhagyma, 2 zöldhagyma, 1 csokor metélőhagyma, 3 dkg vaj, 1 2,5 dl főzőtejszín, 1 l húsleves, só, bors; a tálaláshoz: bagett, 5 dkg sajt

Elkészítése: A fehér hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, megsózzuk és kevés vízzel feltöltve, többször zsírjára dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, összekavarjuk és felöntjük 1 l húslevessel. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát meg a zöldhagymát. Megsózzuk, megszórjuk borssal és megfőzzük, majd krémesre turmixoljuk. Belekavarjuk a főzőtejszínt és kiforraljuk. A bagettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk és megszórjuk reszelt sajttal. Tálaláskor e levest megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...