2014. szeptember 12.

Sült paprikás tarja




Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 4-5 kápia paprika, 2-3 zsenge póréhagyma, 1 dl paradicsomlé, 4 szelet sajt, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, fokhagymapor




Elkészítése

1. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük és tepsibe tesszük, majd magas hőfokon, minden oldalukon addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé megszenesedik.

2. A megsült paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a  héját, kicsumázzuk, majd felvágjuk.

3.  A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. 

4.  Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felvágott póréhagymát és megdinszteljük. 





5. Hozzáadjuk a paprikát, átsütjük, megsózzuk és felöntjük a paradicsomlével. 

6. A húst mindkét felén megszórjuk a fűszerekkel, majd egy tepsibe, egymás mellé helyezzük őket.

7. A hússzeleteken szétosztjuk a paprikás hagymát, majd befedjük a sajttal. 

8. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst feléig érjen, majd fóliával befedjük és előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Vöröskáposztával tálaljuk. 


2 megjegyzés:

Verus írta...

Kedves Aleda! Ez valami isteni lehetett, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni.

Roza írta...

Adélka, annyira ínycsiklandozó ez az étel, hogy tuti kipróbálom:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...