2014. szeptember 10.

Szőlős rétes



Hozzávalók 2 rúdhoz:  8 réteslap, 10 dkg vaj;
a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 1 dl + 2 evőkanál tejföl, 2 tojás, 10 dkg cukor, 6 dkg búzadara, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak vaníliás cukor,  30 dkg szőlő; 
a tálaláshoz: 2-3  evőkanál porcukor

Elkészítése: A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral meg a reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a tehéntúróba. Hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát és végül a felvert tojásfehérjét. A réteslapokat lekenjük az olvasztott vajjal és 4-4 lapot egymásra teszünk. Kanállal szétosztjuk az egész felületén a tehéntúrós krémet, helyenként szőlőszemeket teszünk rá és feltekerjük, a széleit kissé bedugjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Tetejét lekenjük tejföllel és előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...