2015. június 30.

Töltött cukkini


Hozzávalók 4 személyre: 4 zsenge cukkini, 25 dkg darált sertéshús, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a szószhoz: 2 kaliforniai paprika, 3 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, bazsalikom, só, bors. 

Elkészítése: A kaliforniai paprikákat grillen megsütjük, lesózzuk és lefedjük, hogy beizzadjanak. A cukkinit megmossuk, egyik végét levágjuk és hosszú éles késsel kivágjuk a húsát, majd kikaparjuk. A cukkinik belsejét megszórjuk sóval és félretesszük. Késes aprítóba tesszük a megpucolt hagymát, a cukkini kikapart húsának a felét, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet és összevágjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, sóval, borssal ízesítjük és alaposan összedolgozzuk. A masszával megtöltjük a cukkiniket és tűzálló tepsibe helyezzük. Ha marad masszánk, gombócokat formázunk belőle és melléhelyezzük. A paprikát megpucoljuk, megmossuk és késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a lehéjazott paradicsomot, a megmaradt cukkinihúst, bazsalikomot, olajat, sót és összevágjuk. Beletöltünk kb. 2 dl vizet, összekeverjük, majd rátöltjük a cukkinire. Lefedjük és forró sütőben, 30-40 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...