2016. március 21.

Töltött tojás



Hozzávalók 4-5 személyre: 5 tojás, 7 dkg vaj, 5 szelet pármai sonka, 1 teáskanál olaj, 2 zöldhagyma, 2 szál petrezselyemzöld, 1 tojás sárgája, 1,5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 csemegeuborka, 1 zöldhagyma, 1 teáskanál porcukor, 2 evőkanál citromlé, só, fehérbors. 

Elkészítése

1. A tojásokat megfőzzük, leszűrjük, azonnal hideg vízbe tesszük és héját kissé megtörjük, így szépen meg lehet pucolni. 
2. A tojások mindkét végén talpat vágunk, hogy megálljanak, majd kettőbe vágjuk, a sárgáját kikaparjuk. 
3. A kikapart tojássárgáját kikavarjuk a vajjal, az apróra vágott petrezselyemzölddel és tojásfehérjével.
4. A sonkát apróra vágjuk, az olajon megsütjük. Apróra vágjunk 1 zöldhagymát is.


5. Egy evőkanál sonka és zöldhagyma keveréket félreteszünk, a többit belekavarjuk a tojássárgájába.
6. A masszát sóval és borssal ízesítjük, megtöltjük vele a fél tojásokat.
7. A megtöltött tojásokat megszórjuk a félretett sonka-zöldhagyma keverékkel.
8. A tojássárgájából, a mustárból és az olajból, majonézt keverünk, hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát és a megmaradt zöldhagymát, porcukorral, citromlével, sóval meg borssal ízesítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...