2016. március 21.

Grillezett puliszkakorongok



Hozzávalók 2 személyre: 2 dl víz, 3 dl tej,  12-13 dkg kukoricaliszt, 5 dkg sajt, 10 dkg orda, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 hagyma, olaj, ecet, friss bazsalikom és petrezselyemzöld, só. 


Elkészítése: A vizet  meg a tejet felforraljuk a sóval, majd állandóan keverve hozzáadjuk  a kukoricadarát és 15-20 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Sütőpapírra szedjük és egy kanállal, kb. 2 cm vastag lappá simítjuk, legalább 2 órát hagyjuk dermedni. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, sóval, meglocsoljuk az olajjal és pár csepp ecettel, összekavarjuk. Egy kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a puliszkából, vékonyan lekenjük olajjal  és forró grillsütőn megsütjük. Csak akkor nyúljunk alá, ha már megpirult. A puliszkakorongokra salátát teszünk és tetejére ordát morzsolunk vagy reszelünk. Azonnal fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...