2017. április 14.

Marhasonkás tekercs



Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg vékony szelet marhasonka, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, 4-5 savanyú uborka. só, fehérbors, kevés olaj.


Elkészítése: A szobahőmérsékleten tartott puha vajat kikavarjuk a krémsajttal meg a reszelt sajttal, sóval és borssal ízesítjük. 4-5 uborkának levágjuk a végeit, majd azonos méretű sonkaszeleteket vékonyan lekenjük krémsajttal és belecsavarjuk az uborkákat. Egy 40x 50 cm-es fóliát végigsimítunk olajos kézzel ,  egy 20x35 cm-es részt lefedünk egymás mellé fektetett sonkaszeletekkel. A megmaradt sonkát apróra vágjuk, belekavarjuk a krémsajtba, majd a krémet vastagon rákenjük a kiterített sonkaszeletekre. Egyik hosszanti oldal szélén egymás mellé tesszük az uborkás tekercseket, a fólia segítségével óvatosan feltekerjük. A sonkatekercset a fóliába csomagoljuk, két szélén megszorítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Fóliával együtt, éles késsel szeleteljük, a kést minden szelet után megtöröljük egy olajos szalvétával, majd a szeletekről letekerjük a fóliát.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...