Hozzávalók: 40
dkg kenyérliszt, 3 dl langyos víz, 2 teáskanál méz, 7 g szárított élesztő, 1
evőkanál sovány tejföl, 1 teáskanál Himalája só, 1 teáskanál csilipehely, 10 dkg
szárított paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj(a szárított paradicsomról is jó).
Elkészítése:
1. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk,
közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a mézet, a szárított élesztőt,
rátöltünk 1 dl vizet, majd összekavarjuk és 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a
csilipelyhet és a megmaradt vízzel megdagasztjuk a tésztát. A végén
beledolgozzuk az olajat is. Lefedjük és 40 percig kelni hagyjuk.
3. A szárított paradicsomokat lecsöpögtetjük
az olajtól és apróra felvágjuk.
4. Rászórjuk a megkelt tésztára, majd könnyed
mozdulatokkal beledagasztjuk. 10 percig kelni hagyjuk.
5. Lisztezett felületre borítjuk, téglalap
alakúra kinyújtjuk, majd a két szemközti, rövidebb oldalon a tésztát V alakban
kissé behajtjuk. Az egyik hegyes végétől kezdve feltekerjük, minden tekerésnél
a tészta végeit lenyomjuk.
6. A veknit sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd éles pengével 4-5 helyen bevágjuk. 200
fokon, 40-45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése