2017. október 28.

Charlotte Royal palacsintatorta




Hozzávalók:

a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 tojás, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, 1/4 teáskanál szárított élesztő, 1/4 teáskanál sütőpor, , csipetnyi só;

a krémhez: 4 dl kókusztej, 2 dl tej, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vanília ízű pudingpor, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 5 dkg étcsokoládé.


Elkészítése
A palacsintához a lisztet összekavarjuk a kakaóval, az élesztővel, a sütőporral meg a sóval. A tojást felverjük a tejjel, rátöltjük a lisztes keverékre, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, lassanként adagolva a szódavizet is. A masszát 10 percig állni hagyjuk, majd tapadásmentes serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. 

A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, a kókusztejjel meg a tejjel, megfőzzük, a végén pedig belekavarjuk a kókuszreszeléket és hűlni hagyjuk. A mascarponet habosra keverjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba. 

A palacsintákat lekenjük a krémmel(kb. a krém felét használjuk fel), szorosan feltekerjük, a végeknél bedugjuk a palacsintát, majd egyenként szorosan fóliába csomagoljuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. 

Egy 20 cm átmérőjű, kerek aljú műanyag vagy üvegtálat fóliával kibélelünk, a palacsintatekercseket 1-1,5 cm darabokra vágjuk, majd kirakjuk a tál oldalát velük. A kétféle csokoládét megolvasztjuk. A megmaradt krémet két részre osztjuk, egyik részbe a fehér-, másik részbe pedig az étcsokoládét keverjük. A fehércsokoládés krémet, a palacsintás tál üregébe tesszük, egyforma vastagságban körbekenjük a palacsintákra, majd az étcsokoládés krémet a kialakult üregbe simítjuk. A krémet befedjük a megmaradt palacsintadarabokkal. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk és szeletekre vágva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...