2018. március 12.

Krumplis-töltött lángos



Maradék krumplipüré felhasználására


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg krumplipüré, 7 g szárított élesztő, 1 teáskanál só, 3-3,5 dl langyos víz, olaj; 
továbbá: 8 szelet sonka, 8 fele akkora szelet sajt mint a sonka, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 dl tejföl, 1 cikk fokhagyma, rukkola, zöldhagyma. 

Elkészítése: A lisztet összekeverjük az élesztővel meg a sóval, hozzáadjuk a krumplipürét és a langyos vizet,  majd egy lágyabb, kissé ragacsos tésztát dagasztunk. Tetejét lekenjük olajjal, fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, olajos felületre borítjuk és 8 részre osztjuk. A sonkaszeleteket kettőbe hajtjuk, beletesszük a sajtot. A tésztákat egyenként, olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk,  egyik felére tesszük a sajtos sonkát, a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélén körbe összecsípjük. Egy mélyebb serpenyőben felhevített bő olajban megsütjük. Az áttört és kevés sóval kikavart fokhagymát belekavarjuk a tejfölbe. A palacsintákat  lekenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és rukkolával vagy zöldhagymával tálaljuk. 

Megjegyzés: A tésztát sima lángosnak is süthetjük, de tölthetjük káposztával, párolt zöldségekkel vagy házi cukormentes szilvalekvárral. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...