2018. március 15.

Tejfölös cheddarsajtos csirkecomb - Pulpe de pui cu smântână și brânză Cheddar


Hozzávalók 2 személyre: 4 alsó vagy 2 egész csirkecomb, 4 vékony szelet bacon, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg cheddar sajt( vagy más  tipusu félkemény sajt), olaj, só, bors, csilipehely. 

Elkészítése


1.      A konyhakész combokat szárazra töröljök, bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal és csilipehellyel.
2.      A baconszeleteket a combok köré csavarjuk, majd olajjal kikent hőálló tálba helyezzök, felül is meglocsoljuk kevés olajjal.


3.      Aláöntünk 1 dl vízet sütőpapírral befedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük. Az idő felénél levesszük a sütőpapírt.
4.      A tálat kivesszük a sütőből, mindegyik combra 1-1 evőkanál tejfölt teszünk.


5.      A sajtot lereszeljük, és a comborra halmozzuk.
6.      Visszatoljuk a sütőbe és 10-15 percig grill funkción sütjük.
Zöldhagymás krumplisalátával vagy egyéb körettel tálaljuk.


Pulpe de pui cu smântână și brânză Cheddar    

Ingrediente: 4 pulpe inferioare, 4 felii bacon, 2 linguri smântână, 100 g brânză Cheddar, ulei, sare piper.

Prepararea: 

1.      Pulpele de pui se usucă, se asezonează cu sare, piper și fulgi chili sau boia.

2.      Baconul se înfășoară în jurul pulpelor, se așază într-o tavă unsă cu ulei.

3.      Se toarnă 100 ml apă, se acoperă cu folie alimentară și se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30-40 minute.

4.      La jumătatea timpului se scoate folia, se ung pulpele cu smântână.

5.      Brânză Cheddar se dă pe răzătoarea cu găuri mici, se pune deasupra la pulpe.

6.      Se reintroduce în cuptor până când se rumenesc. Se servește cu salată de cartofi cu maioneză. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...