2018. március 17.

Tökmagos stangli


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 10 dkg juhtúró, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 8 dkg héj nélküli tökmag. 

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a sóval, elmorzsoljuk benne előbb a margarint, majd a júhtúrót,  aztán  hozzáadjuk tejfölt és közepesen puha tésztád gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, 30 percig a hűtőben tartjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpergeljük, ha kihűlt, összevágjuk. Mikor az idő lejárt, a tésztát kiszedjük, 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd 1 cm széles és 10 cm hosszú rúdakká vágjuk. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, a tökmagba mártjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon,  18-20 percig sütjük. 

Megjegyzés: A stangli tésztája nagyon jól fagyasztható. Legjobb, ha a kis rúdakat egy tálcán lefagyasztjuk, majd áttesszük egy zacskóba és úgy tároljuk. Közvetlenül sütés előtt kivesszük, egyenként lekenjük, tökmagba mártjuk és hideg sütőben sütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...