2018. március 27.

Báránygombóc leves spenóttal - Ciorbă cu perișoare de miel și spanac


Hozzávalók

6 személyre: 70-80 dkg bárány oldalas(hasi résszel együtt) vagy 50 dkg lapocka
csonttal, 3 sárgarépa, 1 szárzeller, 2 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg
szemes  bors, 1 evőkanál házi ételízesítő, rizs, 2 marék spenót, 1 tojás, zsemlemorzsa, olaj, só, bors, 10 db.


Elkészítése: A bárány oldalast megmossuk, amennyire lehet a húst levágjuk a csontokról és a hasi résszel együtt félretesszük. Ha lapockát használunk, kicsontoljuk. A csontokat hideg vízben főni tesszük, hozzáadunk 1 egészben hagyott hagymát, a fokhagymát, a szemes borst meg az ételízesítőt és lassú tűzön alaplevet főzünk. A bárányhúst ledaráljuk, hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, a tojást, 1-2 evőkanál zsemlemorzsát, sózzuk, borsózzuk, összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Az alaplevet leszűrjük. A megpucolt sárgarépát félbe, majd szeletekre vágjuk, kevés olajon pár percig dinszteljük, majd felöntjük az alaplével és közepes lángon főzzük. 8-10 perc után hozzáadjuk a 2 cm-es darabokra vágott szárzellert, a megmosott rizst és a masszából apróra formázott gombócokat. Mikor a húsgombócok feljöttek a leves tetejére, hozzáadjuk a megmosott spenótot és további 5 percig főzzük. 



Ciorbă cu perișoare de miel și spanac

Ingrediente pentru 6 persoane: 700-800 g costiță de miel împreună cu carnea de pe burtă sau 500 g spată de miel cu os, 3 morcovi, 1 tulpină apio, 2 cepe mici, 2 căței usturoi,
50 g orez, 250 g spanac proaspăt, 1 ou, pesmet, ulei, sare, piper măcinat, 10
boabe piper, 1 lingură amestec de zarzavat cu sare, zeamă de lămâie.


Prepararea: Se spală carnea de miel, se dezosează, iar oasele se pun la fiert în apă rece. Se adaugă amestecul de zarzavat cu sare, boabele de piper, 1 ceapă și usturoiul, se fierbe o supă de oase, la foc moderat. Carnea de miel se dă prin mașina de tocat, se adaugă ceapa mărunțită, oul, 1-2 linguri pesmet, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă compoziția, se acoperă și se pune la rece. Zarzavaturile se spală, morcovii și tulpina apio se taie rondele. Morcovii se înăbușă în puțin ulei, se toarnă supa de oase strecurată, se fierbe 8-10 minute la foc moderat. Se adaugă rondelele de apio, orezul spălat și perișoarele mici făcute din compoziția de carne. Se fierbe în continuare la foc moderat, iar când perișoarele se ridică la suprafața ciorbei, se adaugă spanacul spălat. Se mai fierbe cca. 5 minute, apoi se potrivește gustul cu zeamă de lămâie și se ia deoparte. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...