2018. március 12.

Zöldhagymás csigalepény


     
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1,8 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj,  ½  teáskanál só, 2-3 zöldhagyma szára, olaj a nyújtáshoz.

Elkészítése:


1.      A lisztet meg a sót egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a vizet meg az olajat.
2.      Sima és rugalmas tésztát gyúrunk, letakarjuk és 30 percig szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk.


3.      A tésztát 6 részre osztjuk, enyhén olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk és megszórjuk a felvágott hagymaszárral. 
4.      Szorosan feltekerjük, majd csiga alakúra formázzuk, a végét alulra dugjuk. 


5.      Szintén olajos kézzel  vagy olajos nyújtófával kerekre ellapítjuk. 
6.      Felforrósított, száraz serpenyőben, mindkét felén megsütjük. 




Turte la tigaie cu ceapă verde  
Ingrediente: 250 g făină, 180 ml apă călduță, 2 linguri ulei, ½ linguriță sare, 2-3 cepe verzi, ulei pentru întins.
Prepararea: 
1.      Făina se cerne într-un castron, se face o adâncitură în mijloc, se adaugă apa și uleiul.
2.      Se frământă aluatul până devine neted la suprafață. Se acoperă cu un ștergar, se lasă 30 minute la odihnit.
3.      Aluatul se împarte în 6 părți egale, se întind pe rând foi rotunde pe planșeta unsă cu ulei și se presară cu ceapă verde mărunțită.
4.      Foaia se rulează strâns, apoi se dă forma de melcișor. Se lasă din nou la odihnit 15 minute.
5.      Melcișorii se aplatizează ușor cu mâna, apoi se întind cu sucitorul până când se obțin foi subțiri de 3-4 mm.
6.      Se prăjesc în tigaie uscată și încinsă, câte 2 minute pe fiecare parte.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta nagyon finom lehet! Mikor elkészül megkened valamivel?

Adél írta...

Éva, nem kenem le semmivel. Viszont, ha puhábban szeretnétek, még forrón egymásra teszed és letakarod.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...