Hozzávalók 4
személyre: 4 egész- vagy 8 alsó comb, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 4
paradicsom vagy 3 dl aprított paradicsomkonzerv, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál
kapribogyó, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál fehérborecet, olaj, só, bors.
Elkészítése: A
csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, a fölösleget
lerázzuk. Egy magas falú serpenyőben felhevítünk 3-4 evőkanál olajat és
nagy lángon körbepirítjuk a combokat. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát
meg a fokhagymát, 2-3 percig együtt sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját
lehúzzuk és apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Összekavarjuk, felöntjük 1,5 dl
vízzel, sózzuk, borsózzuk, lefedjük és közepes tűzön pároljuk. Mikor a hús
puha, a mártás pedig besűrűsödött, hozzáadjuk a kapribogyót, illetve cukorral
és ecettel ízesítjük. 1-2 percig még forraljuk, majd félrehúzzuk.
Krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése