2018. április 13.

Rántott sajtA tökéletes rántott sajt titka       
    
Szerintem nincs is olyan, aki nem kedvelné a ropogós bundájú, belül folyékony rántott sajtot.  Az elkészítése, bár elég egyszerűnek tűnik, okozhat gondot is, ha a sajt túl hamar megolvad és kifolyik a panírból. Hogy ez ne történjen meg, pár szabályt fontos betartani:
·         kemény vagy félkemény sajtból készítsük, mert a lágy sajtok túl hamar megolvadnak a forró olajban
·         duplán panírozzuk, tehát tejbe, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tejet kihagyva, újból megismételjük
·         a sajtnak nagyon hidegnek kell lennie, ezért panírozás után, kis időre akár le is fagyaszthatjuk

Hozzávalók: kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük.
2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni.3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír.
8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.9. Az olajat felforrósítjuk, a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük.  Azonnal tálaljuk. Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...