Hozzávalók 4
személyre:
a fasírthoz: 6
főtt tojás, 2 nyers tojás, 1 hagyma, 1 szelet kenyér, 1 dl tej, liszt,
zsemlemorzsa, só, bors, fokhagymapor, olaj;
a
gombafőzelékhez: 80 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1
dl tejföl, olaj, só, bors, kevés fűszerpaprika, csilipehely, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. A kenyeret a tejbe
áztatjuk, 5 perc után kiszorítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, kockákra
vágjuk. A nyers tojássárgát kikavarjuk 2
evőkanál tejjel(a beáztatott kenyértől maradt), összekeverjük a kiszorított
kenyérrel és hozzáadjuk a kihűlt hagymát. Sóval, borssal és fokhagymaporral
ízesítjük, majd beleforgatjuk a kockákra vágott tojásokat. Ha a massza túl
lágy, hozzáadunk 1-2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojásfehérjét megsózzuk, kissé
felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen habos. Vizes kézzel gombócokat formázunk, lisztbe,
tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába hempergetjük,
kézzel kissé ellapítjuk. Forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. A gombát
megmossuk, szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a gombát, addig pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk,
borsózzuk, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, majd felöntjük a tejjel és
besűrítjük. A tejfölt elkavarjuk kevés mártással, majd a főzelékre öntjük.
Megszórjuk kevés csilipehellyel és apróra vágott petrezselyemzölddel. A
gombafőzeléket tojásfasírttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése