2018. április 24.

Komlóleves
Tavasszal a friss komlóhajtások  végéről 10-15 cm-t tépünk le, ezt törjük fel 2-3 cm-es darabokra. Az hajtáson a legfelső 2-4 levél is felhasználható. Ha friss a komló, úgy kell törnie, mint a friss zöldpaszulynak. 


Hozzávalók 4 személyre: 4 összmarék zsenge komlóvég, 1 füstölt húsos csont, 1 hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál sós darált paprika, 5 dkg rizs, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl paradicsomlé, tejföl. 

Elkészítése: A füstölt csontot forró víz alatt megmossuk, 2 l vízben főni tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát az ételízesítőt és a darált paprikát. Lefedjük, közepes lángon addig főzzük, míg a hús a csonton puhára fő. Közben a komlót 2-3 cm-es darabokra törjük, leforrázzuk és leszűrjük. A megfőtt csontot kiszedjük, helyére tesszük a komlót, lefedjük és 10-15 percig főzzük. Kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, rátöltjük a paradicsomlevet és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük. 2-3 percig főzzük, majd félrehúzzuk. Tejföllel tálaljuk. Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...