2018. december 5.

Narancsos-mézes csirkecombok - Pulpe de pui cu miere și portocale



Hozzávalók 3  személyre: 6 alsó csirkecomb( lehet felső- vagy egész comb is), 6 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, 2 narancs, 2 evőkanál méz, só,  színes bors, kakukkfű, rozmaring.  


Elkészítése: A csirkecombokat szárazra töröljük, rátöltjük a vaj felét, jól bedörzsöljük, majd megszórjuk a fűszerpaprika meg a fokhagymapor keverékével és a kakukkfüvet. Letakarjuk, 2-3 órát a konyhapulton hagyjuk. 1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak kiszorítjuk a levét, összekeverjük a mézzel és a megmaradt és felmelegített vajjal. A narancsszeletek felét egy hőálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és rátöltjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal, mellé helyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot. Tetejére sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, 40 percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük a sütőpapírt. 10 percig pihentetjük, majd Basmati vagy Jasmine rizzsel tálaljuk. 



Pulpe de pui cu miere și portocale

Ingrediente pentru 3 persoane: 6 pulpe inferioare(se pot folosi și pulpe inferioare sau pulpe întregi), 60 g unt topit, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță pudră de usturoi, 2 portocale, 2 linguri miere, sare, piper, 2-3 crenguțe cimbrișor, 1 crenguță rozmarin.

Prepararea:  Pulpele spălate se usucă cu șervețele de bucătărie, se pun într-un bol, se masează bine cu jumătate din cantitatea de unt, apoi se amestecă cu boiaua, pudra de usturoi și puțin cimbrișor. Se acoperă, se lasă 2-3 ore pe blatul de bucătărie. Se stoarce o portocală de zeamă, se amestecă cu mierea și untul rămas și încălzit puțin. Cealaltă portocală se taie felii, se așază într-o tavă termorezistentă, se pun pulpele de pui, rozmarinul și se toarnă peste ele amestecul de zeamă de portocală. Se acoperă tava cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 40 minute. La sfârșit se ia hârtia și se rumenește timp de 15 minute. Se servește cu garnitură de orez Basmati sau orez Jasmine.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...