Hozzávalók
3 személyre: 6 alsó csirkecomb, 6 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál
fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, 2 narancs, 2 evőkanál méz, só,
színes bors, kakukkfű, rozmaring.
Elkészítése: A csirkecombokat
szárazra töröljük, rátöltjük a vaj felét, jól bedörzsöljük, majd megszórjuk a
fűszerpaprika meg a fokhagymapor keverékével és a kakukkfűvet. Letakarjuk, 2-3
órát a konyhapulton hagyjuk. 1 narancsot szelekre vágunk, a másiknak
kiszorítjuk a levét, összekeverjük a mézzel és a megmaradt és felmelegített
vajjal. A narancsszeletek felét egy hőálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a
combokat és rátöltjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval meg frissen őrölt
borssal, melléhelyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot.
Tetejére sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, 40
percig sütjük. Az utolsó 15 percben levesszük a sütőpapírt. 10 percig
pihentetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése