2018. december 23.

Sütőtökben sült töltött káposzta




Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 1 hagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj, 1 kisebb fej savanyú káposzta, 1 kerek sütőtök, 10 kolozsvári szalonna, csípős paprika, 2 dl fehérbor vagy víz.

Elkészítése:


1.      Az apróra vágott hagymát kevés  olajon megdinszteljük, összekeverjük a hússal meg a rizzsel, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. A káposztát levelekre bontjuk.
2.      A leveleket megormozzuk, félbevágjuk, majd megtöltjük a húsos töltelékkel.


3.      Egy éles, kis pengéjű késsel a sütőtöknek cakkos „kalapot” vágunk, belsejét kikaparjuk.
4.      A töltelékeket betesszük a sütőtökbe, szorosan, egymás mellé állítva őket.


5.      Befedjük vékony szeletekre vágott kolozsvári szalonnával, ráhelyezzük a csípősparikát, rátöltjük a bort vagy a vizet(ízlés szerint).
6.      A sütőtököt egy cserépedénybe vagy egy tepsibe helyezzük, rátesszük a „kalapot”, majd az egészet alufóliával befedjük. 160-170 fokon, 2-2,5 órát sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...