Hozzávalók 4
személyre: 40 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 1 hagyma, só, bors, fűszerpaprika,
olaj, 1 kisebb fej savanyú káposzta, 1 kerek sütőtök, 10 kolozsvári szalonna,
csípős paprika, 2 dl fehérbor vagy víz.
Elkészítése: 
1.     
Az apróra vágott hagymát kevés  olajon megdinszteljük, összekeverjük a hússal
meg a rizzsel, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. A káposztát
levelekre bontjuk. 
2.     
A leveleket megormozzuk, félbevágjuk, majd
megtöltjük a húsos töltelékkel. 
3.     
Egy éles, kis pengéjű késsel a sütőtöknek cakkos „kalapot” vágunk,
belsejét kikaparjuk. 
4.     
A töltelékeket betesszük a sütőtökbe, szorosan,
egymás mellé állítva őket. 
5.     
Befedjük vékony szeletekre vágott kolozsvári
szalonnával, ráhelyezzük a csípősparikát, rátöltjük a bort vagy a vizet(ízlés
szerint).
6.     
A sütőtököt egy cserépedénybe vagy egy tepsibe
helyezzük, rátesszük a „kalapot”, majd az egészet alufóliával befedjük.
160-170 fokon, 2-2,5 órát sütjük. 



 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése