2018. december 20.

Citromos gombás lazacleves



Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lazacfilé, 25 dkg apró csiperke gomba, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 dl tejszín, só, olaj, kapor, citrom.

Elkészítése: A félkarikára vágott sárgarépát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük 2 l vízzel, megsózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük. Közben a lazacfilét kockára, a gombát pedig negyedekbe vágjuk. Egy öntöttvas (vagy más,  minél vastagabb falú) serpenyőt felhevítünk, szárazon beleszórjuk a gombát és erős tűzön megpirítjuk, majd a lazaccal együtt a leveshez adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, rátöltjük a tejszínt, és további 5 percig főzzük. A végén citromlével ízesítjük.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Aleda! Ez a lazacos leves valami fantasztikus és ráadásul gyorsan elkészíthetö. Már évek óta szemezgetek a receptjeidböl, pl. a Linzerkarika és a Mákos csavart csiga nagy kedvencek, de még sorolhatnám a többi jó receptedet is. Az ételekről készült fotók is nagyon tetszenek. Egyszóval szuper amit csinálsz.

Adél írta...

Köszönöm szépen a visszajelzést, jó érzéssel tölt el! Várlak továbbra is, remélem fogsz még találni kedvedre valókat! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...