Hozzávalók: 30
dkg vegyes gomba, 3 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1
evőkanál paprikakrém, só, bors, kakukkfű, citromlé.
Elkészítése: A
gombát megpucoljuk, megmossuk szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Az
apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a gombát és
addig pároljuk, mígnem zsírjára sül. Hozzáadjuk a sós paprikakrémet, ha
szükséges, sózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk teljesen
kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a főtt tojásokkal együtt
ledaráljuk, kevés citromlével ízesítjük. Pirítós kenyérrel és zöldhagymával
tálaljuk.
Megjegyzés:
Legjobbak az erdei gombák, mert karakteresebb az ízük, de ha nincs akkor barna
és fehér csiperkéből is finom lesz. A kencét turmixolni is lehet, viszont
darálóval rusztikusabb lesz az állaga.
5 megjegyzés:
Imádom a gombát, köszi a receptet!🙂
Kedves Aleda! Imádom a receptjeidet, sajnálom, hogy ritkán posztolsz...
Üdv:Évi
Köszönöm az érdeklődésed, Évi! Megpróbálok most már többet jönni :)
I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog
Game ស្លត់អនឡាញ
I was recommended this blog by my cousin. I am no longer positive whether or not this publish
is written via him as no one else understand such exact approximately my trouble. You are amazing! Thank you!
english stories
Megjegyzés küldése