2020. május 9.

Tojásos gombakrém



Hozzávalók: 30 dkg vegyes gomba, 3 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, kakukkfű, citromlé.

Elkészítése: A gombát megpucoljuk, megmossuk szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, mígnem zsírjára sül. Hozzáadjuk a sós paprikakrémet, ha szükséges, sózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a főtt tojásokkal együtt ledaráljuk, kevés citromlével ízesítjük. Pirítós kenyérrel és zöldhagymával tálaljuk.

Megjegyzés: Legjobbak az erdei gombák, mert karakteresebb az ízük, de ha nincs akkor barna és fehér csiperkéből is finom lesz. A kencét turmixolni is lehet, viszont darálóval rusztikusabb lesz az állaga.



5 megjegyzés:

Verus írta...

Imádom a gombát, köszi a receptet!🙂

Turmi írta...

Kedves Aleda! Imádom a receptjeidet, sajnálom, hogy ritkán posztolsz...
Üdv:Évi

Adél írta...

Köszönöm az érdeklődésed, Évi! Megpróbálok most már többet jönni :)

Unknown írta...

I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog

Game ស្លត់អនឡាញ

raj biswas írta...

I was recommended this blog by my cousin. I am no longer positive whether or not this publish
is written via him as no one else understand such exact approximately my trouble. You are amazing! Thank you!
english stories

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...