2022. október 6.

Gomba román pásztor módjára- Ciuperci ciobănești


Recept Kövi Pál - Erdélyi lakoma könyvéből

Hozzávalók 4 személyre: 16-20 db csiperke gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg tehéntúró, 5 dkg juhsajt, csombor vagy kakukkfű, só, bors, fűszerpaprika.

Elkészítése: A gombát megpucoljuk,  megmossuk, a tönköket kiszedjük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd a szalonnapörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon (ha túl sok, kiszedünk belőle) megdinszteljük a gomba apróra vágott tönkjeit. A tehéntúrót összekeverjük a juhtúróval, a megdinsztelt gombával meg a szalonnapörccel,  sóval, borssal, fűszerpaprikával és kevés apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük. A masszát szétosztjuk a gombákon, majd grillrácson vagy tepsibe téve, sütőben megsütjük. Puliszkával tálaljuk. 

 


Ciuperci ciobănești

Ingrediente pentru 4 persoane:  16-20 ciuperci Champignons, 100 g slănină afumată, 200 g brânză de vaci,  50 g brânză burduf, cimbrișor, sare, piper, boia.

Prepararea: Ciupercile se spală, se scot tulpinile și se lasă la scurs. Slănina se taie cubulețe mici, se prăjește într-o tigaie, după care se scot jumările pe o farfurie. În grăsimea rămasă(dacă este prea multă, se scoate din el) se călesc tulpinile ciupercilor mărunțite. Brânza de vaci se amestecă cu brânza burduf, ciupercile călite și jumările de slănină, se asezonează cu sare, piper, boia și puțin cimbrișor mărunțit. Compoziția se umple în pălăriile ciupercilor, după care se prăjesc pe grătar sau în cuptor, așezate într-o tavă. Se servesc cu mămăligă.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...