2024. március 11.

Húsgombócos rizs - Pilaf cu perișoare de carne


Hozzávalók 4 személyre:  a fasírthoz: 50 dkg darált hús, 1 közepes krumpli, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld; a rizshez: 20 dkg rizs, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 6 dl alaplé, 3 evőkanál olaj.

Elkészítése:  Az olajat a serpenyőbe öntjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, a lereszelt sárgarépát meg az átmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt krumplival, a tojással, az apróra vágott hagymával, fokhagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával ízesítjük. A masszából gombócokat formázunk, majd a rizsre tesszük. Felöntjük az alaplével, lefedjük, majd közepes lángon 25-30 percig főzzük. 15-30 percig állni hagyjuk, majd sütőben kicsit rápirítunk. Készíthetjük sütőben is, itt a végén kifedjük és rápirítunk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemzölddel. 



Pilaf  cu perișoare de carne

Ingrediente pentru 4 persoane: 200 g orez, 1 ceapă, 1 morcov, 600 ml supă de carne sau legume, 3 linguri ulei.pentru perișoare: 500 g carne tocată, 1 cartof, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi, 1 ou, sare, piper, boia, frunze de pătrunjel.

Prepararea: Ceapa mărunțită și morcovul ras se călesc în ulei, se adaugă orezul spălat și scurs, se amestecă 1-2 minute, după care se asezonează cu sare și piper. Carnea tocată se amestecă cu oul, cartoful ras, ceapa, usturoiul și frunzele de pătrunjel mărunțite, se asezonează cu sare, piper și boia. Se formează perișoare mici, se pun peste orez, după care se toarnă supa de oase. Se acoperă, se fierbe la foc mic 25-30 minute, după care se ia deoparte și se lasă 15-30 minute la odihnit. Se poate găti și în cuptor, unde la final se lasă la rumenit. La servire se presară cu frunze de pătrunjel mărunțite. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...