2011. április 11.

Raffaello golyó


Hozzávalók: 5 dl víz, 35 dkg cukor, 20 dkg vaj, 35 dkg tejpor, 2 vaníliás cukor; az összeállításhoz: 10 dkg mandula, 10 dkg. kókuszreszelék

Elkészítése: A vizet  a cukorral addig főzzük, amíg szálat húz (ha belemerítünk egy kiskanalat és kiemeljük, egy szálat húz a kanál és a szirup között). Ekkor hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot és együtt főzzük még 5 percet. Félrehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a tejport és csomómentesre keverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Addig a mandulát lehámozzuk. Forró vízbe dobjuk és 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük  és hideg vízzel jól átmossuk. Egyenként megfogjuk a mandulaszemeket és szinte magától kicsúszik a héjából. A kihűlt masszából golyókat formázunk, közepébe mandulát rakunk és kókuszreszelékbe hempergetjük.


Akár egy egész éjjelt is állhat a hűtőben formázás előtt ,mert elég lágy a massza,de én  így szeretem,nagyon omlós marad napok múlva is.Nem tévedés,a masszában nincs kókuszreszelék csak kívül.




4 megjegyzés:

Fernel írta...

Jééé! Ez a tálka pont olyan, mintha az anyósom festette volna!

A motívumok azok nagyon Csöpikések :D

Most keveredtem ide, tetszik amit látok! És most visszaolvasok :D

Adél írta...

Fernel: Üdvözöllek nálam!

A tálka Torockóról van(nem tudom,ha ott is festették ).

Fernel írta...

Szia!

Nem, nem Torockón fest az anyós :D
Megmutattam este a fiának, és már akkor azt mondta, nem az anyja festette.
De nagyon hasonlít azokra amiket anyósom festett.
Szép, nagyon, nekem sajnos nem sok általa festett dolgom van, mostanában már nem nagyon fest, megöregedett.
Meg ami van, arra a lányom is igényt tart.
Már vannak a nagyszüleinél olyan dolgok, amiknek az alján cédula van, és ráírva: Zsuzsié vagyok!
Hiába, nagy a család, sok az unoka :D
Végig olvastalak, jövök még!

Adél írta...

De aranyos a lányod:)
Jó,hogy igényt tart a hagyományos dolgokra és értékeli.
Köszike,Fernel.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...